Med květový lipový

Objevuje se v přírodě nepravidelně. Je charakteristický nejenom svou typickou vůní, ale také velmi zvláštní a výraznou chutí. Velikost balení zvolíte klikem na tlačítko Koupit.

od 35 Kč
  • Chuť může být lehce nahořklá, a dokonce v něm můžete pocítit i lehký náznak mentolové chuti. Nektar pro lipový med je včelami sbírán během léta a je to opravdu poznat. Jeho chuť je plnější než u jarních medů.

    Barva: žlutá se zelenavým nádechem
    Chuť: sladká často s mentolovou příchutí
    Dostupná balení: 50 g | 200 g | 550 g | 950 g  (variantu vyberete po kliknutí na tlačítko koupit)


    Krystalizace medu
    Krystalizace medu je přirozený proces, který nemá vliv na kvalitu medu. Zkrystalizovaný med je naopak známkou pravosti a toho, že s ním nebylo nevhodně zacházeno (např. přehřátí). Doba krystalizace medů se různí v závislosti na druhu medu. Především květové medy – první jarní mohou začít krystalizovat již během několika dní. Jsou však medy, které krystalizují velmi pomalu (například med akátový).

    Jak ztekutit zkrystalizovaný med
    Chceme-li med dočasně tekutý, můžeme jej šetrně rozehřát ve vodní lázni do 45° C. Při vyšších teplotách se zničí zdraví prospěšné látky a z medu se stává bezcenné sladidlo.

    Skladování
    Med je důležité skladovat v suchu, temnu a na chladném místě. Při teplotách nižších než 15° C se zpomaluje proces krystalizace. Při dodržení uvedených podmínek lze med skladovat i déle než dva roky.

Podobné zboží

Známe jej zpravidla v krystalické formě, protože často několik dnů…
Je speciálně upravený do krémovité až pastové konzistence řízenou krystalizací.…
Vzniká činností včel za spolupůsobení mšic a dalšího hmyzu ze…
Je směsí určitého podílu medů nektarových (květových) medů a medů medovicových.…